Användarmeny

Smart sök

Logga in

Den viktiga eftervården

Den viktiga eftervården vid amalgamsanering

När nu socialstyrelsen saknar riktlinjer för amalgamskadade och läkare blint följer efter, kostar jag på mig att dela med mig av mina erfarenheter.

Faktum är att många läkare förstår hur komplext och farligt amalgam är är och försöker hjälpa patienter fastän dom har händerna bakbundna och riskerar bombhot från socialstyrelsen.

Större delen av läkarkåren andrar dock attityd till det sämmre, genast om man nämner ordet amalgam.....

Jag är ingen pedagog eller kemist och ska med mina ord försöka förklara mina erfarenheter. Tiden före internet var man mer eller mindre tvungen att lyssna på läkarens ord och möjligheterna att kontrollera forskningen de stödjer sig på var i stort sett obefintlig.

I dagsläget kan man med internet hitta mycket mer som är publicerat och kan bilda sig en uppfattning om det mesta.

När det gäller diagnoser kan man se att de är är lite som en regnbåge med alla färger och att många diagnoser på något vis faller in i varandra mer eller mindre. Det jag vill förklara är att tex kvicksilverförgiftning är en del, och man får lägga till allt annat i "coctailen" med giftiga ämnen man fått i sig.

Det är först efter man fått ut sista plomben med amalgam, skyddat och med förberedelser, den långa resan börjar. Till att börja med måste man sätta sig in i symtomen på förgiftning och sedan försöka förstå hur kvicksilver jobbar och att det tar runt 20 år inna en halvering sker i kroppen.

http://www.amalgamskadefonden.se/symtom_amalgamforgiftning.shtml

http://www.tf.nu/info/

Efter sista amalgamplomben blir man säkert väldigt pigg och man börjar må bra. Många börjar må bra efter sista plomben men det är några som blir sämmre också. Det är då mina kunskaper och goda råd kommer till användning. Kroppen fungerar olika beroende på generna fast med giftet kvicksilver kommer kroppen att jobba och vila i perioder.

Många börjar efter något år eller två förstå hur oerhört farligt kvicksilver är. Det är då viktigt att veta när kroppen jobbar med giftet och man är risig som "satan"  ;)  inte ger upp hoppet om livet !!!!  Vilket många gjort i min bekantskapskrets.  Kroppen jobbar och vilar som sagt, och dessa dåliga perioder blir kortare och mildare med tiden så var inte orolig.

Jag jobbar inte åt något läkemedelsbolag eller hälsokosttillverkare men säger ändå att vitaminer och minneraler kommer att behövas resten av livet, då är selen mycket viktigt Selen binder kvicksilver och behövs på många ställen så man får aldrig bli selenfattig i kroppen.

Det går säkert att hitta tusentals länkar till olika symptom vid kvicksilverförgiftning, dock vill jag förklara några vanliga fenomen många personer får.

Förrutom diverse problem med kroppen som normalt klingara av med tiden får de flesta problem med att dom är lättirriterade och så att säga blir inskränkta och fanatiska. Med det menar jag att sinnena för att tänka tredimensionellt försvinner och man kan inte se framför sig vad ens handlingar orsakar i framtiden. Var inte orolig då dessa problem försvinner med tiden.

Att man inte kan se längre än näsan räcker betyder att man får problem med att ta till sig nya saker som kan hjälpa kroppen och gör tex att man inte vill sanera bort kvicksilvret i tänderna. Man ser livet med sina egna ögon och egna tankar och blir en person som råkar i konflikt då omvärlden inte vill vara som de säger att den ska vara..... Ja dessa personer hittar man överallt och har man otur råkar man illa ut på tex jobbet där man jobbar under en chef som bara förstår sin egen lilla värld. Genast tänker man på psykopater/sociopater som bara förstår sina regler och tankar.

Tanken med att beskriva detta fenomen hoppas jag gör det lättare att förstå när kroppen jobbar med att städa kroppen och man är risig. Kunskapen är även bra att han när man pratar med läkare "De som nu fortfarande gör det" och försäkringskassan. Många gånger förstår inte heller familjen vad som sker och jag har hört många berätta hur kämpigt dom har det.

Familj som inte förstår kan vara att dom inte vet att man inte orkar gå en promenad utan att bli risig "Man ska inte göra för mycket fysiskt efter amalgasaneringen" och man känner att kroppen måste vila. Ja som tidigare nämnts här är livet ett pussel !

Man får helt enkelt aldrig ge upp !