Användarmeny

Smart sök

Logga in

Amalgamsanering

Första steget i amalgam/kvicksilver sanering

Sitt ner och ta det lugnt! Det är väldigt få som dör av amalgamet……. Fastän ca 70%av befolkningen i Sverige har eller har haft det. Dock bör man bortse från skaran som tyckt livet varit för jobbigt när dom fastnat i sjukvården och tagit sitt liv. Tänk i stället på att du kanske kommit ett långt lidande på spåret och kan se slutet långt där borta ”Jonatan! Jag ser ljuset” som sades i berättelsen om bröderna lejonhjärta.

 

Ja man mår väldigt dåligt och då det inte visar sig på något prov läkare tar ”då man notoriskt vägrar ta kvicksilverprov på urin och feces” samt att kolla i munnen om det finns amalgam i tänderna. Till dagens datum 2011-09-27 har jag personligen inte hittat en läkare eller tandläkare med dokumenterad utbildning på amalgamskador eller sanering, så varför spilla tid på det?

Bäst är om du själv fastän det är svårt att komma upp ur sängen skaffar egna kunskaper om vitaminer och mineraler kroppen behöver stöttas med och kunskaper om själva saneringen, man ska nämligen äta C-vitamin och selen två månader innan man överhuvudtaget tänker tanken att borra bort en amalgamplomb.

 

Tack och lov för internet som är en oändlig källa till information om man bara söker ordet Amalgam på tex ”kompis” Google sökmotor.

De flesta vet att C-vitamin är så nyttigt så, men äter det inte. Gör nu tvärt om och gör det för det är en mycket bra investering för att må lite bättre, man bör äta minst ett gram= 1000mg om dagen och biverkningen man kan få är att man blir lös i magen om man äter för mycket men då minskar man bara lite tills det blir bra, runt tre gram om dagen är nog max för de flesta, man ska givetvis inte äta synteter från apoteket eller livsmedelsaffären då det mestadels är synteter och tillsatser. Hälsokost har oftast vettiga saker så gå dit.

 

Selen har säkert alla hört talas om och det råder brist på det i Sveriges jordar ”för övrigt ett cancerhämmande ämne” http://www.cancerochallergifonden.se/pdfs/Selen_och_cancer.pdf

Selen jobbar bäst med E-vitamin och många tillverkare av selen vet det och har piller med E-vitamin inblandat. Selen behövs på många ställen i kroppen och äter man t.ex. kvicksilver blir kroppen selenfattig och även på många andra ämnen som behövs då man äter ”rävgift”. Förutom att selen behövs i kroppen så binder selen kvicksilver vilket är viktigt när man bokstavligen äter och andas in kvicksilver från tandlagningarna.

 

Vad är nu Amalgam ? Ordet Amalgam är ett samlingsnamn på en legering av olika metaller. Det du har i tänderna varierar lite mellan olika tillverkare men normalt består det av Tenn, Koppar, Silver, Zink, och runt 50% kvicksilver…… Kvicksilver avger ångor dygnet runt. Plus det du skaver av när du tuggar och borstar tänderna för att sedan får ner det i magen.

Man får då en lågdosförgiftning som med åren som ibland ger många diffusa symtom ingen förstår på vårdcentralen. Merparten av amalgambärarna har inte tillräckligt med bekymmer för att de ska reagera och börja ta bort det. Det viftas ofta bort med en korkad förklaring om ålder eller klimakteriet, kanske en lång förklaring om att någon forskat om att de besvären du har finns i dina trakter och det behöver för omväxlings skull inte vara ärftligt .

 

Det är först när man får ordentliga problem man frågar en läkare och han ser en diagnos han kan ställa och troligtvis får han provision på piller han säljer till dig…… Faktum är att detta med amalgam i tänderna började redan 1830 och har pågått sedan dess, http://www.amalgamskadefonden.se/Spannande_utveckling_i_USA.shtml http://home.swipnet.se/raccarls/amalgam/reportage.htm http://www.kvicksilver.org/arbetsmiljo/77.html http://www.tf.nu/info/

Ja listan kan göras väääldigt lång på sådant material som visar att det är giftigt med kvicksilver, dock har vetenskapen bara kommit så pass långt att det är inte bevisat farligt ? Och socialstyrelsen är både blind och döv http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13613203.ab

Här säger Elisabeth Rynning att socialstyrelsen bara har hypotetiska anklagelser mot naturmedicinen.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&;artikel=4712681 Lite som Christer Fugelsang http://blogg.passagen.se/amalgam-tandskade.info/entry/christer_fugelsang_blev_lite_bladig Och han hävdar att naturmedicin är verkningslös……..

 

Pust !!!! Nu har jag två månader på mig att skriva om sanering, för du kommer väl att äta selen och C-vitaminer i två månader nu innan du gör något förhastat ;) Fortsättning följer !!!!